Categorii
Articole Parchet

Parchet laminat in baie? Idei și sfaturi

Parchet laminat, până nu demult, nici nu ne-ar fi trecut prin minte să punem parchet laminat in baie, unde domnește eternul inamic al lemnului – apa.

Din ce este făcut parchet laminat?
Majoritatea pardoselilor au un fel de strat protector, ceea ce are sens să se vadă cum podelele trebuie să fie pășite, dar ce fel de straturi alcătuiesc parchet laminat? Nu este mai mult decât satisface ochiul.

Produsele prezentate le găsiți pe rimag.ro click aici.

Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Selection Evolution D 4512 Copper Oak

Parchet laminat și straturile sale

Stratul de uzură

Garda de corp mare, puternică. Un strat etanșant din rășină protejează scândura de zgârieturi și umiditate de suprafață.

Strat model

Acest lucru este cunoscut sub denumirea de strat fotografic, deoarece modelele și culorile descrise sunt fotografii extrem de redate din materiale naturale, cum ar fi o suprafață din lemn tare.

Stratul de substrat

Acest strat este alcătuit dintr-o placă de fibre de înaltă densitate, care absoarbe stresul picioarelor și alte forme de impact, cum ar fi obiectele care cad.
Stratul de sprijin: ținând toate straturile împreună, stratul de sprijin stabilizează placa, oferindu-i rezistența necesară pentru a oferi o suprafață de pardoseală robustă.
„Parchet laminat creează un produs extrem de durabil datorită construcției sale cu mai multe straturi. Parchet laminat este rezistent la zgârieturi, decolorare și este ușor de curățat. Durabilitatea laminatului permite absorbția traficului intens, ceea ce o face o alegere ideală pentru pardoselile pentru familiile active cu copii și animale de companie care aleargă. ”

Parchet multistratificat Tarkett Tango FRASIN PERIAT COGNAC

Sistemul de evaluare standard la parchet laminat: Rating AC

În spatele designului multistrat al stratului laminat, acesta are și propriul său sistem de rating pentru a ajuta la determinarea durabilității în zonele comerciale și rezidențiale; aceasta se numește rating AC. Trecând de la AC1 la AC5, puteți vedea clasamentul unui etaj și puteți lua o decizie în cunoștință la cumpărături.

AC1 este potrivit pentru trafic mai ușor, mai puțin frecvent, de ex. un dormitor.

AC2 este potrivit pentru uz rezidențial general în camerele de zi și sălile de luat masa.

AC3 poate fi aplicat în locații mai variate, cum ar fi birouri mici și alte locații comerciale ușoare.

AC4 poate fi instalat în zone comerciale cu trafic mai mare, cum ar fi buticuri, birouri mai aglomerate și restaurante.

AC5 este mai durabil și poate rezista la traficul din zone comerciale mai grele, cum ar fi magazinele și clădirile publice.

Parchet stratificat Tarkett Salsa Art SHADES OF GREY

Avantaje parchet laminat

Durabilitate: cu o durabilitate supremă, podeaua laminată este o opțiune excelentă pentru trafic mare sau case cu copii și animale de companie.
Instalare DIY: Datorită tehnologiei sale de blocare a clicurilor, laminatul este o opțiune prietenoasă cu bricolaj și poate fi instalat mai sus, pe și sub grad.
Poate fi instalat pe sisteme de încălzire radiante: nu veți găsi această caracteristică cu cele mai multe opțiuni de pardoseală din lemn tare.
Ușor de curățat și de întreținut: Pur și simplu mop sau măturați mizeriile după cum este necesar. Nu este necesară niciodată ceară de podea.

Parchet PVC Arbiton Liberal CANADIAN OAK

Există mici, mici dezavantaje parchet laminat

Dacă cumpărați parchet laminat care nu este impermeabil, este un proces diferit pentru a asigura o podea rezistentă la umiditate. Aceste procese includ o acoperire și un sigilant special pentru a merge între fiecare scândură.

Sunet: Parchet laminat instalat necorespunzător poate crea sunete goale, goale. Cu toate acestea, respectarea instrucțiunilor de instalare și utilizarea unei acoperiri bune vă poate ajuta să evitați acest lucru.

Parchet EGGER PRO Design Ardezie multicoloră EPD018

Parchet laminat impermeabil

Există o confuzie comună între parchet laminat și vinil. Vinilul are o rezistență naturală la apă și umiditate, în timp ce parchet laminat este de obicei mai susceptibil la deteriorarea atunci când este prezentă umiditatea.

În timp ce podeaua de vinil WPC a fost cea mai importantă opțiune a pardoselilor impermeabile, producătorii lansează acum opțiuni de laminare impermeabile pentru a concura.

Sunt sigur că ați fost martor sau ați experimentat efectul pe care apa îl poate avea asupra pardoselilor tradiționale din parchet laminat. De fapt, în testarea noastră, parchet laminat a fost cea mai puțin opțiune de pardoseală impermeabilă. În mod obișnuit, se umflă și se pete, făcându-l să fie nu numai inestetic, ci chiar, inutilizabil.

Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Sunset D 4493 CM

Tehnic, majoritatea laminatului „rezistent la apă” este mai mult un parchet laminat rezistent la apă decât impermeabil complet. Cu toate acestea, noile tehnologii au deschis calea unor noi opțiuni de pardoseli laminate impermeabile.

Vizualizările din lemn sunt frumoase și realiste, oferindu-vă cel mai apropiat lucru cu pardoselile din lemn impermeabile.

În plus, puteți impermeabiliza tehnic o podea laminată în timpul instalării, dar care adaugă timp și bani. Ar fi mai bine să cumpărați un produs care este deja dovedit a fi rezistent la apă decât să încurcați cu o instalare complicată de coșmar. Cine vrea să petreacă ore întregi cusături de cizelare când poți cumpăra ceva din material impermeabil din cutie ?!

Parchet EGGER PRO Design Ardezie neagră EPD020

Parchet laminat versus faianță și vinil

În mod similar cu faianța și vinilul, podeaua laminată creează aspectul real al lemnului. A fost odată, puteți obține doar aspectul neted, de bază, care nu este chiar credibil.

Acum veți găsi parchet laminat disponibil în stiluri care imită tendințele actuale ale pardoselilor din lemn.

Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Moon D 4498 CM

Parchet laminat in baie

Parchetul rezistent la umezeala si apa este realizat din mai multe straturi impermeabile din lemn tratat diferit. Este un produs special pentru baie, bucatarie si hol, dar poate fi folosit în toată casa. Spre deosebire de zonele cu parchet laminat clasic, acest model este antistatic și silențios.

Parchet EGGER PRO Design Stejar rustic alb EPD013

3 motive să alegi parchet laminat in baie

1.Beneficiezi de pardoseală caldă în baie, chiar și în timpul iernii. Parchet laminat este o pardoseala caldă. Oferă o senzație de confort, fiind un finisaj recomandat pentru pardoseala încălzită.

2.Oferă un aspect unitar. Vei avea o imagine unitară din baie si bucătărie, până în living și dormitor, fără să fii nevoit sa întrerupi finisajele cu variante mai puțin prietenoase.

3.Este de 5 ori mai rezistent decât parchet laminat clasic. Pe lângă rezistența la contactul cu apa, este și un parchet laminat rezistent la zgarieturi, are caracter anti-static și rezistență la alunecare.

Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Aquastop Mixed Wood Brown D 3948 RU MULTICOLOR

Montaj parchet rezistent la apa, umezeala

Montajul este similar cu cel al parchetului laminat obișnuit, suprafața trebuie să fie netedă, dreaptă și uscată. Montarea plăcilor de parchet rezistent la umezeala se face cu sistem de îmbinare perfectă (în click). Poate fi executată fără ajutor de specialitate.
Pentru a finaliza proiectul, folosește o plinta parchet care să se potrivească stilului.

Parchet PVC Arbiton Amaron ARGOS OAK

Parchet laminat cu aspect de lemn recuperat și confuzia dintre parchet laminat și parchet clasic

Deși de cele mai multe ori avem tendința să confundăm parchet laminat cu cel masiv (clasic), între aceste două tipuri de parchet există mari diferențe: parchetul clasic este realizat din lemn masiv. Parchet laminat este realizat din mai multe straturi de materiale fibrolemnoase.

Unică și rustică, cu fiecare scândură care spune o poveste, nu este de mirare că producătorii de parchet laminat copiază aspectul din lemn recuperat.

În timp ce, teoretic, materialul fabricat eradică complet scopul folosirii lemnului recuperat (materiale reciclate, conștiente de mediu), mulți proprietari caută pur și simplu stilul modern, iar prețurile lemnului tare recuperat cresc!

Parchet laminat rezistent la apa Krono Original Titan Prestige 8573 Harlech Oak

Laminatul cu aspect de lemn recuperat oferă o soluție captivantă și rentabilă pentru proprietarii de locuințe elegante, de clasă mijlocie, care nu pot (sau pur și simplu preferă să nu) cheltuiască foarte mult pe lemnul tare recuperat.

Nu preconizăm că tendința lemnului recuperat durează prea mult (adică, este o resursă limitată așa cum este!) Și anticipăm că, odată ce această tendință va muri, parchet laminat cu aspect de lemn recuperat va muri încet.

Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Aquastop Manhattan Oak D 4935 PM MULTICOLOR

Cum va supraviețui această tendință? Cred că va exista întotdeauna o piață pentru acest tip de pardoseală. Nu este ceva care îi va plăcea fiecărui proprietar de locuințe. Se spune că va rămâne relevant pentru următorii 20 de ani.

Scândurile mai noi – parchet laminat care au primit această atingere realistă pentru a putea concura pe deplin cu lemn tare, atât în aspect cât și în textură.

Parchet laminat Alsapan Osmoze 541 Coco Oak

Lasă un răspuns