Livingul este încăperea în care ne petrecem cea mai mare parte din zi și ne dorim mobila living pentru suflet și corp. Livingul este locul în care primim musafirii și unde ținem diferite întâlniri de familie sau petreceri.
Este, de regulă, cea mai mare cameră din locuință ca dimensiune și locul în care se regăsesc o mare parte din electronice, cum ar fi TV, boxele, statia audio, proiector și altele.

De aceea, este nevoie de o amenajare practică, dar în același timp atractivă vizual, pentru ca toate obiectele să fie încorporate armonios in decor. Pentru a fi mai simplu în ceea ce privește alegerea mobila living, avem câteva sugestii cu cele mai noi modele mobila living pentru toate bugetele și preferințele.
Produsele prezentate le găsiți pe rimag.ro click aici.
Mobila living – prezentare generală
Mobila living este pentru camera de zi, zona din casă destinată relaxării și socializării. Din cele două categorii mari, denumite generic mobila living sau mobilier living, fac parte o gamă diversificată de produse de mobilier destinate aceluiași spațiu.
Piesa centrală a sufrageriei este biblioteca living, set mobilă multifuncțional format de regulă din comoda tv pe care este amplasat televizorul, acesta fiind în unele amenajări suspendat deasupra comodei tv, polițe suspendate sau făcând parte dintr-un corp amplasat lângă perete. Pe acesta vom regăsi cărți, fotografii în rame foto, decoratiuni, lumanari parfumate. Tot in living putem găsi dulapuri cu o ușă sau două uși în care sunt depozitate haine sau alte lucruri.


Alegem mobila living în funcție de stilul de viață
Transformă-ți camera de zi într-un loc confortabil care să se potrivească stilului tău. Următoarele 4 idei de design te vor ajuta să ai mai multă inspirație.
Stilul de viață rustic: confortabil
Un living in stil rustic este cel cu mobila living cu tonuri de lemn și de dulapuri și mese solide și cu aspect „grosolan”, măreț. Pe lângă culorile strălucitoare, cum ar fi roșu, galben sau verde, nuanțe subtile și tonuri cremoase pot fi găsite și în materiale textile. Canapeaua ta poate fi bej deschis și se potrivește cu un covor maro.


Stilul de viață modern
Camerele de zi moderne sunt de obicei simple. Mobila living moderna cu linii curate si cu aspect lucios conturează stilul modern de viață. Selecția culorilor este foarte rezervată, cu culori contrastante precum alb-negru sau albastru închis și gri. Potrivite sunt si elementele decorative cromate ca sticla și aluminiu care arată superb în contrast cu mobilierul negru. Elementele de iluminat cu LED pun în valoare detaliile.


Stilul de viață scandinav
Acest stil este cool si minimalist: stilul de viață scandinav convinge cu un design simplu si minimalist.
Materialele naturale, cum ar fi lemnul, se asortează bine cu tonurile de gri și alb strălucitor. Comode tv de un alb lucios sunt adesea prezente in planul cu mobila living scandinav.


Amenajare living minimalist
Minimalismul este un subdomeniu al modernismului, iar în ceea ce privește amenajările interioare, primul ia forma unui decor mai elegant, mai rafinat, chiar mai sărac in detalii ornamentale.
Suprafețele plane, lucioase, materiale precum sticla, metalul, piatra si pielea, decorațiunile ce arata precum adevărate opere de arta, mobilier jos, cu laturi drepte și culorile îndrăznețe sunt doar câteva dintre lucrurile ce nu trebuie să lipsească dintr-un decor minimalist.


Mobila living alba
Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le luăm atunci când vine vorba de mobila living este culoarea pe care aceasta ar trebui să o aibă. Și cum de multe ori paletarul cu zeci de nuanțe nu pare să ne ajute prea mult în luarea unei decizii, sfatul nostru e să țineți cont de câteva aspecte, precum: luminozitatea încăperii, dimensiunea living-ului, materialul folosit și chiar – pragmatic vorbind – contextul social/familial în care va aflați.
Un living mobilat în nuanțe de alb este, am zice noi, o soluție salvatoare, care se potrivește și în living-uri spațioase, dar și în living-uri cu suprafețe reduse, se potrivește și încăperilor bine luminate, dar și celor întunecate și chiar se potrivește atât lemnului natur, dar și PAL-ului sau MDF-ului. Singurul context în care un living alb se potrivește mai puțin este cu o gașcă de copii iubitori de pictură, creioane sau mâncare. Dar asta e la latitudinea fiecăruia.


Mobila living la comandă
Living-urile sunt tot mai diferite, însă achiziționând mobila pe comandă, veți avea în locuință mobilierul mult dorit. Livingul este o mobila eleganta si scoasa in evidenta de rafinamentul acesteia.
La comandă nu înseamnă neapărat mobila living ieftina.
Mobila living poate fi frumoasă, dar totuși, trebuie să fie și confortabilă. Totul este înconjurat de modul în care îi permiteți să fie folosită.

Metodele de atenuare a senzației senzației living mic
Trebuie să folosiți nuanțe deschise pentru pereți. Dacă nu sunteți adepții albului, în ideea că vi se pare prea simplu, optați pentru nuanțe calde. În general aceste nuanțe se pot asorta ușor și se pot accesoriza fără a întâmpina prea multe probleme în această direcție.
Nu înghesuiți livingul folosind multă mobila living inutilă. Este suficientă o canapea/colțar, o măsuță de cafea elegantă și câteva rafturi pentru a mobila un living mai puțin generos în ceea ce privește spațiul.
Din moment ce recomandarea pentru pereți este ca aceștia sa fie vopsiți în culori deschise, ar prinde foarte bine un contrast, o pată de culoare care să vină împreună cu mobilierul pentru care optați, astfel că se poate alege dintr-o multitudine de nuanțe ce pot relaxa, bucura spațiul disponibil.


Mobila living multifunctionala
Achiziționați mobilier care este multifuncțional. Instalați bibliotecile de perete sau de la podea pana în tavan, deoarece acestea sunt perfecte pentru stocare și fac ca tavanul dvs. să pară mai mare decât este de fapt. Cumpărați mobilier din lemn de culoare deschisă care se amestecă cu pereții dvs. pentru a crea iluzia spațiului extins.
Luați în considerare adăugarea de oglinzi in camera dvs. de zi. Această tehnică de reflecție va înșela creierul să creadă că spațiul este mai mare decât este.


Amenajare living in apartament
O sugestie apreciată de foarte multe persoane care locuiesc într-un apartament este aceea de a achiziționa mobila living care, la nevoie, poate îndeplini mai multe roluri. De exemplu, o canapea extensibilă se poate transforma într-un pat, așadar, living-ul tău poate deveni un dormitor pentru oaspeți.
Pentru că, în general, spațiul dintr-o locuința la bloc este limitat, atunci când faci planul de amenajare trebuie să iei în calcul și dimensiunea, dar și compartimentarea apartamentului.
În cazul în care ai un balcon deschis, unit cu sufrageria, ai posibilitatea de a extinde spațiul de relaxare, păstrând caracteristicile decorului. Folosind același tip de finisaje și urmând aceeași tematică, se va crea impresia ca living-ul este mai mare decât in realitate, iar acest lucru este un plus.
Dacă apartamentul este nedecomandat și trecerea către o altă încăpere se face prin sufragerie, este bine să lași loc de trecere și să gândești decorul astfel încât căile de acces să nu fie blocate niciodată.


Amenajarea unui living dreptunghiular
Forma dreptunghiulară este cea mai des întâlnită. Deci, chiar dacă la început poate părea greu sa amenajezi eficient în această situație, specialiștii au descoperit numeroase soluții prin care poate fi obținut un decor funcțional și plăcut din punct de vedere estetic.
În ceea ce privește finisajele, poți folosi nuanțe contrastante pentru a oferi iluzia de spațiu puțin mai simetric, mai ales când vine vorba despre sufrageriile lungi și înguste. Vopsirea laturilor scurte în culori mai închise este una dintre variantele pe care le poți lua in considerare.
Mobilierul trebuie să fie cât mai compact, și preferabil, cu o formă alungită. De exemplu, o canapea lungă, și nu lată, se va potrivi perfect. O biblioteca îngustă cu corpuri de mobilier suspendate, este ideală si te va ajuta să maximizezi spațiul util.

Amenajare living și mobila living în casă la curte
Sufrageriile, în casele de la curte, sunt în general mai spațioase și mai aerisite decât cele la bloc. Acestea pot fi separate sau unite cu altă încăpere, conform planului arhitectural.
Într-o sufragerie de tip open space, unită cu bucătăria, este bine să delimitezi spațiul de relaxare de cel de gătit, prin poziționarea strategică a mobilierului și prin alegerea unor nuanțe diferite pentru finisaje. Totuși, stilul de design ar trebui să rămână același, pentru a evita fracturarea în mod deranjant a spațiului. O variantă, dacă ai destul loc la dispoziție, este să așezi o masă cu scaune, practic, să creezi un dining room, între sufragerie și bucătărie.


Alte indicații despre cum să selectați mobila living moderna și perfectă
• Alegeți o canapea și fotolii care sunt ridicate de pe podea pe picioare, deoarece acest lucru creează un sentiment de spațiu și lumină.

• Profitați la maximum de lumina naturală care lovește camera dvs., deoarece acest lucru deschide spațiul. Păstrați draperiile deschise în timpul zilei și deschideți și geamurile.
• Adăugați draperii neutre sau acelea care au aceeași culoare ca și pereții dvs. Acest lucru servește pentru a vă păcăli ochiul, pentru a vedea un spațiu mai mare.

• Cumpărați covoare și țesături care sunt fie simple, fie prevăzute cu tot felul de imprimeuri mici. Modele mai mari doar îneacă o cameră mai mică. Decorați într-o paletă de culori neutre si luminoase, deoarece aceasta va extinde vizual camera.
• Achiziționați mobila living care este multifuncțională. Instalați bibliotecile de perete-perete sau de la podea până în tavan. Deoarece acestea sunt perfecte pentru stocare și fac ca tavanul dvs. să pară mai mare decât este de fapt. Cumpărați mobilier din lemn de culoare deschisă care se amestecă cu pereții dvs. pentru a crea iluzia spațiului extins.
Luați în considerare adăugarea de oglinzi în camera dvs. de zi. Această tehnică de reflecție vă înșală creierul să creadă că spațiul este mai mare decât este.
• Nu trebuie să umpleți fiecare centimetru de spațiu de depozitare din camera dvs. Daca lăsați un spațiu gol pe rafturi, camera dvs. arata mai aerisită.

• Luați în considerare introducerea unora dintre piesele dvs. de mobilier într-un unghi și nu pe pereții dvs. Atunci când o piesă mobila living este înconjurată de spațiu deschis, aceasta poate face adesea camera dvs. să pară mai mare.
• Pictați tavanul într-o culoare strălucitoare pentru a vă atrage ochii în sus și pentru a crea iluzia unui plafon mai înalt. Gândiți-vă la culoarea care vă coordonează accentele pentru a vă face camera mai uniformă.
• Luați în considerare mocheta podelei dvs. cu o acoperire cu dungi, deoarece aceasta dă iluzia unui podea care merge pentru totdeauna.
• Alegeți o masă de cafea de top cu sticla, care va da iluzia spațiului în camera dvs.

• Instalați mai multe elemente de iluminat, cum ar fi lămpile, care vor împiedica ochii oamenilor să fie atrași de un singur loc de lumină.


Creativitatea ta și personalizarea sunt avantaje clare amenajării livingului.