Categorii
Articole Parchet

Cum să montați parchet laminat pentru scari

Scara interioară este un element foarte important într-o casă cu etaj. Deși camerele sunt în general cele care atrag toata atenția, atunci când te decizi să construiești o casă sau vrei doar să o reamenajezi, scara nu meritată considerată mai puțin importantă. Treptele pot fi “îmbrăcate” cu mai multe materiale. Poți alege marmură, mochetă sau parchet laminat pentru scari. În timp ce marmura ține rece și mocheta se întreține greu, parchet laminat pentru scari pare cea mai bună variantă.

În timp ce montajul parchetului laminat este relativ simplă, montarea în zone precum scările poate fi dificilă. Din fericire, când vine vorba despre modul de montare parchet laminat pentru scari, există câteva sfaturi și trucuri care facilitează treaba. Aici am creat un ghid pas cu pas util pentru a îl urmări și a vă asigura că veți rămâne cu un rezultat final excelent.

Produsele prezentate le găsiți pe rimag.ro click aici.

Parchet PVC Arbiton Amaron BELFORD OAK

Pasul 1: Îndepărtați pardoselile și stratul inferior existent

Înainte de a începe să vă montați parchet laminat pentru scari primul pas este să vă asigurați că scara dvs. este pregătită și curată. Dacă nu ați făcut-o deja, începeți să îndepărtați podeaua existentă de pe scările dvs., împreună cu stratul existent. După ce aveți o scară goală, asigurați-vă că îndepărtați vopseaua și adezivul. Apoi oferă scărilor o atenție deosebită pentru a crea o suprafață curată și uniformă de la care să începi. Astfel, montare parchet laminat pe scari de beton va fi efectuată cu mai mare ușurință.

Parchet laminat Quick-Step Perspective UF918

Pasul 2: îndepărtați orice surplus

Este posibil să descoperiți că scările dvs. au o depășire de la vârful existent (marginea proeminentă a scării). Va trebui să eliminați acest lucru înainte de a putea instala parchet laminat pentru scari și ,,nasul” de treaptă (vom ajunge la acest lucru mai târziu). Pentru a îndepărta mizeria puteți să o tăiați cu ajutorul unui cutter sau să le puneți o bucată de placaj în sus, pentru a umple spațiul de dedesubt.

Parchet laminat Quick Step – Majestic MJ 3545 Stejar Woodland, Bej

Pasul 3: Asigurați-vă stratul inferior

Hidroizolația pentru placare scari interioare nu ar trebui să fie considerat doar un opțional; întrucât poate ajuta sunetul, îmbunătățirea acusticii și crearea unui sentiment mai confortabil la picioare, este deosebit de important pentru zonele cu trafic ridicat, cum ar fi scările. Asigurați-vă că alegeți pardoseala potrivită – parchet laminat bun înainte de a-l fixa pe scară, gata să vă instalați pardoseala.

Folie Arbiton Hydro Anti-Vapor

Pasul 4: Tăiați plăcile de parchet laminat la dimensiune

Pentru fiecare pas, veți avea nevoie de trei bucăți de laminat:

Piesa de rulare, care se așează deasupra treptei
Piesa înălțată, care se așează vertical pe partea din față a treptei
Și ornamentul scării, care atârnă peste partea din față a treptei.

Pentru a măsura lungimea de care aveți nevoie pentru piesele de rulare, așezați scândura pe partea de sus a pasului, asigurându-vă că se potrivește cât se poate de bine pe ambele părți. Este posibil să fie necesar să tăiați placa la dimensiuni pentru a face acest lucru. Dacă o singură scândură nu este suficient de groasă pentru a acoperi întregul pas, tăiați o a doua scândură la dimensiune și lipiți această canelură de la limbă la groapă lângă prima dvs. scândură, lăsând puțin spațiu pentru a se adapta.

În mod similar, atunci când vine vorba de piesele de ridicare, asigurați-vă că acestea sunt la nivel pe scările dvs. și că stau bine pe partea superioară a piesei de rulare. De asemenea, poate fi necesar să le reduceți la dimensiuni pentru a se potrivi cu lungimea scării.

Când vine vorba de nasul de treaptă, acesta trebuie să aibă aceeași lungime ca și calea de rulare.

Parchet laminat Swiss Krono Grand Selection Honey Oak D 3739

Pasul 5: așezați banda de rulare

Întrucât parchet laminat pentru scari are nevoie de timp pentru a se usca înainte de a putea merge pe el, începeți instalarea în partea de sus a scărilor și lucrați în jos pentru a evita să vă blocați la etaj! Folosind adezivul din lemn, lipiți banda de rulare la primul tău pas, asigurându-vă că este întinsă cu spatele pasului, cu limba orientată spre exterior.

Pasul 6: Montați scara

Apoi, lipiți bucata de înălțime din strat pe partea din față verticală a treptei și țineți acest lucru în poziție în timp ce setează. Dacă este necesar, puteți, de asemenea, să unghiați partea superioară a colțarului în loc, deoarece acest lucru va fi acoperit de nasul de treaptă.

Parchet laminat rezistent la apa Swiss Krono Grand Origin Beach D 4492 CM

Pasul 7: Adăugați nas treaptă parchet laminat

După ce v-ați asigurat vârful de sus și calea de rulare, următorul pas este să adăugați nasul, care acționează ca o tăietură de margine pentru fiecare pas. Cu excepția cazului în care folosiți o margine de lipire auto-adezivă, lipiți-o la loc cu capătul conic deasupra firului.

Pasul 8: Lăsați timp de 12 ore pentru lipire parchet laminat pe scari

În cele din urmă, după ce ați finalizat întreaga scară, lăsați-vă parchetul laminatul să se așeze peste noapte și evitați să mergeți pe el timp de aproximativ 12 ore.

Acum știți cum să montați parchet laminat pentru scari ca un profesionist, vă puteți asigura că designul cel nou este adaptat la perfecțiune și să vă bucurați de transformarea completă a noii tale scări.

Sfaturi utile

Recomandarea noastră este să vă orientați către materiale de calitate cum ar fi parchet egger și trepte egger deoarece placare scari interioare se face pentru mulți ani.

Este indicat să transporți parchetul laminat achiziționat în ambalajul său original, cu grijă, pentru a nu-l deteriora.

În cazul în care achiziționezi parchetul cu mult timp înainte de a demara lucrările de montaj aferente, asigură-te că spațiul în care îl depozitezi este încălzit corespunzător. Temperaturile reduse și umezeala pot deteriora parchetul laminat, în cazul expunerii îndelungate.

Nu este recomandat să depozitezi pachetele de parchet în picioare, pe durata aclimatizării sale.

Parchet laminat Egger Stejar Brynford natur EPL077

Nu uitați, dacă nu sunteți sigur de capacitatea dvs. de montare parchet laminat pe scari de beton este întotdeauna recomandat să solicitați ajutorul unui profesionist.

Lasă un răspuns