Categorii
Articole Decoratiuni

Ce decoratiuni interioare să alegeți

Obiectele decorative pe care alegi să le deții în casa ta sunt detaliile care completează stilul pe care ai vrut să îl definești și elementele care adaugă de cele mai multe ori personalitate, unicitate și culoare.

Decoratiuni interioare de la vaze și ceasuri inserate discret și până la tablouri impresionante, oglinzi elegante, statuete și alte variante de acest tip, fiecare dintre ele spune o poveste pe care este bine să o înțelegi corect pentru a o putea folosi cu efectul dorit. Dacă simți că din locuința ta lipsește ceva, dar nu știi ce anume, acordă timp acestui articol despre decoratiuni interioare apreciate și populare.

Decoratiunile prezentate le gasiti pe rimag.ro click aici.

Decoratiuni interioare pereti

Destinația spațiului sau a camerei este un punct de pornire în ceea ce privește alegerea decoratiunilor interioare. Nu putem alege pentru bucătărie aceleași decoratiuni interioare living, de exemplu. Este un criteriu pe care nu ar trebui să-l ignori și pe care îl are în vedere orice designer de interior.

Sticker 3D forestier

Crearea unui punct focal al camerei cu ajutorul decoratiunilor

Regulile designului interior spun că orice cameră ar trebui să aibă un punct focal, de interes.
Punctele focale realizate prin decoratiuni interioare pereti ar putea fi:

• Decorațiuni realizate din oglinzi sau chiar și o oglindă încadrată de o ramă cu detalii sculptate
• Mai multe tablouri de mici dimensiuni așezate unele lângă altele și care creează împreună un decor dinamic și plin de farmec
• Un fototapet cu o imagine inspirațională
• O pictură realizată direct pe perete, tablițe cu mesaje de încurajare sau umor.

Oglindă Brooklyn


Decorațiune cu oglindă Poppy

Regula numărului impar când vorbim de decoratiuni interioare pereti


Când vine vorba despre decorațiunile de la nivelul pereților, o regulă interesantă pe care trebuie să o respecți este cea legată de numărul impar. Nu se folosesc niciodată două obiecte. Corect este unul, trei, cinci sau șapte.

Aceeași regulă se aplică și atunci când vine vorba despre oricare alt tip de decorațiune – pălării, lumânări colorate sau corpuri de iluminat folosite pentru efectul estetic, nu doar despre tablouri.

Set de 3 tablouri cu ceas Bike

Tehnicile moderne decoratiuni interioare pereti


Aceste tehnici ne permit, în funcție de propriile gusturi și stilul interiorului, să alegem astfel de metode de decorare a pereților, pentru ca aceștia să devină o parte integrantă a proiectului de design a interiorului, conferindu-i în același timp un caracter individual.

Sisteme decorative


Sunt mase decorative structurate, care, după ce au fost aplicate pe perete pot imita piatra naturală sau betonul. Este o formă foarte atractivă de decorare, deoarece singuri și fără a pierde din spațiu putem obține un efect decorativ potrivit caracterului și nuanței aranjamentului interior realizată pe un perete sau pe o porțiune al acestuia, constituie o decorațiune remarcabilă. Uneori, este o temă pentru amenajarea spațiului.

Fotografii în format mare

Tehnicile moderne de imprimare, permit o imprimare în format mare de o calitate excelentă. Aceste posibilități sunt folosite destul de des în amenajările interioarelor.

Fotografia preferată mărită la dimensiunea XXL, devine astfel o decorațiune de perete interesantă. Imaginile de fundal din trecut (fototapet),revin astăzi ca favorite cu o înfățișare modernă. Însă acestea variază în funcție de tematica imaginii și calitatea de execuție.

Fototapet All World Map

Autocolante

O metodă foarte simplă și folosită cel mai des pentru o schimbare rapidă a încăperii, este utilizarea autocolantelor de perete. Pe piață, putem găsi tot felul de modele, care permit o potrivire corespunzătoare a dimensiunii și a caracterului acestora cât și a coloristicii pentru interior.

Autocolant cu balerină
Autocolant cu geam
Autocolant cu fereastra

Decoratiuni interioare din lemn


Lemnul transformă fiecare casă într-un spațiu atractiv și confortabil. O selecție importantă de culori, modele și obiecte realizate din acest material fac din lemn un preferat al tuturor interioarelor, de la cele tradiționale și rustice, la cele moderne și minimaliste.

Idei de efect:
Acoperiți scările cu lemn, iar efectul creat va fi impresionant.
Accentuați un perete. Șemineul poate fi punctul focal în orice cameră și reprezintă o trăsătură centrală, care trebuie să fie accentuată într-o manieră potrivită.

Perete cu lemn

Lemn se poate aplica în birou, chiar și în baie, dar și în bucătărie.
Decoratiuni interioare din lemn pot fi oriunde. Aproape orice poate fi făcut din lemn în ziua de azi, singura întrebare care rămâne să fie pusă este: Ce vă doriți și în ce stil?

Șifonierele, bibliotecile, ramele fotografiilor, scaune de toate felurile, cât și figurinele de lemn, sunt detalii din lemn esențiale, care vor da senzația de căldură și confort casei dumneavoastră.

Covorașele de bambus pot fi folosite în baie sau în bucătărie. Pe lângă rolul estetic, aceste covorașe vă for da un sentiment de comoditate și căldură de fiecare dată când pășiți pe ele.

Veioza Tilda Natural Anthracite
Decorațiune suspendabilă four hearts
Decorațiune tablou lemn

Decoratiuni interioare living, dormitor și alte camere

Corpurile de iluminat sunt de asemenea extrem de importante în decorarea unei locuințe, ele influențează atmosfera spațiilor.

Dacă interiorul are un stil minimalist, cu piese de mobilier moderne și puține decorațiuni, poți alege un corp de iluminat eclectic, cu un design aparte, care să fie piesa de rezistență a camerei respective. Decoratiuni interioare Ikea vă poate crea acea imagine de ansamblu cu o gamă variată și frumoasă de produse.

În general decorațiuni interioare au rolul de a aduce un aer elegant și sofisticat spațiului sau un plus de personalitate. De aceea, îți recomand să investești în piese de calitate, care îți plac și te inspiră în fiecare zi, fie că este vorba de o pernă, o vază sau o piesă de artă.

Lustră Valencia
Lustră curcubeu
Lustră cu bile
Lustră cu trandafiri mov

Decoratiuni interioare vintage


Poți găsi decoratiuni interioare vintage în multe dintre magazinele care comercializează obiecte de mobilier si produse decorative, în lanțurile de vânzare destinate amenajărilor interioare, dar și în mici puncte de desfacere de cartier.

Dacă vizezi o variantă originală vintage, îți recomandăm să cauți în anticariate și magazine second hand, unde vei găsi o mulțime de opțiuni decoratiuni interioare vintage pe care trebuie. Însă trebuie să știi cum să le evaluezi corect, cum să le cureți și să le întreții pentru a te bucura de ele o perioadă mai lungă de timp cât să merite prețul.

Pentru cei care doresc o soluție rapidă și eficientă, cea mai bună variantă este navigarea pe Internet care pune la dispoziție modele foarte variate și la prețuri accesibile.

Set 3 tablouri cu ceas radio vintage
Fototapet wood vintage paper
Aplică de perete vintage clasic blue

Decoratiuni interioare facute manual


Opțiunile de decoratiuni interioare handmade sunt variate, dar cele mai populare si mai ușor de evaluat sunt produsele confecționate din lemn sau ceramică (sculpturi, statuete, vaze etc.) și împletiturile (covoare, cuverturi). Mai poți alege de asemenea și tablouri sau diverse alte produse pictate manual.

În general, este recomandat să te orientezi către decoratiuni interioare handmade realizate din materiale rezistente și care implică un anumit grad de măiestrie, efort și dificultate. E bine să eviți genul de elemente pe care le-ai putea face și tu acasă (conuri de brad sau nuci vopsite cu spray colorat, elemente din hârtie etc.).

Verifică întotdeauna cu atenție detaliile, pentru că meșterii populari au diferite grade de îndemânare și priceperea se vede mereu în zonele care necesită finețe și precizie.

Analizează mereu obiectele și pe interior și pe dinafară și pentru a fi sigur că sunt făcute manual, încearcă să le cumperi direct de la producător.

Decoratiuni interioare Craciun

O parte importantă a pregătirilor de Crăciun este împodobirea casei cu cele mai frumoase decoratiuni interioare Craciun, începând cu alegerea bradului și până la globurile și beculețele cu care acesta va străluci. Continuăm cu lumânările parfumate de scorțișoară, aromă din cojile de portocală, perne de decor, litere de lemn X-mas, îngerași și micile decorațiuni de sezon aranjate cu gust în toată casa.

Pentru decorarea mesei de Craciun în stil românesc, poți alege orice model de față de masă tradițională care se va potrivi de minune cu spiritul sărbătorii și care îi va face fericiți pe invitați.

Crengile de brad, bogate în conuri, pot fi amplasate într-o vază potrivită sau agățate de ușa de la intrare.
Idei de decoratiuni interioare Craciun mai sunt. Noi ți-am oferit doar câteva, care să servească drept punct de plecare în încercarea de a aduce frumusețea sărbătorilor de iarnă în casa ta și bucurie celor dragi ție.

Nu uita atât decorațiunile pentru Crăciun, cât și decoratiuni interioare Paste sunt temporare. Timpul de păstrare este unul relativ scurt.

Decoratiune urs polar blanco
Decoratiune pentru ușă cu conuri
Sticker pentru Crăciun
Lumânare decorațiune interioară
Pernă decorațiune interioară

Decoratiuni interioare Paste


Pentru decorarea casei de Paste luați în considerare în primul rând tot ceea ce aveți în dulapuri. Farfurii și platouri, accesorii colorate, fețe de masă și șervete și suporturi de farfurii, decorațiuni de sezon, flori naturale, ghivece si flori artificiale – le includeți în aranjamentele de sărbătoare. Iar dacă doriți să aduceți un suflu proaspăt, puteți oricând cumpăra câte ceva frumos care să înnoiască și casa și masa.

Evitați să puneți la un loc și în cantități mari toate simbolurile acestei sărbători


Toți iepurașii de ceramică și de ciocolată, ouă, puișori de găină, flori, coșulețe etc. Toate sunt frumoase, dar selectarea și aranjarea lor cu bun gust și imaginație vor avea un impact vizual mai placut decât aglomerarea lor.

Schimbați fețele pernelor decorative cu unele noi, în culori de primăvară


Nu trebuie să schimbați toată mobila pentru a aduce un aer proaspăt încăperile. Este suficient să adăugați câteva decoratiuni interioare și perne colorate în combinații și texturi care să se armonizeze cu restul casei și atmosfera pe care vreți să o obțineți.

Ouă pictate

Puteți picta și decora ouăle cu frunze, autocolant, sfoară, sclipici și orice vă este la îndemână și se potrivește temei alese.

Toate aceste idei de decoratiuni interioare au rolul de a aduce un aer elegant și sofisticat spațiului sau un plus de personalitate. Îți recomand să investești în piese de calitate, care îți plac și te inspiră în fiecare zi, fie că este vorba de o pernă, o vază sau o piesă de artă. Ai o gamă foarte variată la capitolul decorațiuni interioare din care poți alege: obiecte de iluminat, cutii, lumânări, tablouri, vaze, cărți, perne, cuverturi, covoare și așa mai departe.

Decorațiune ou din argint
Decorațiune pentru Paște
Decorațiune găină pentru bucătărie
Decorațiune găini cu ouă, culori de primăvară

Trebuie doar să le identifici pe acelea care îți aduc ție o stare de bine, confort și relaxare, care te fac practic să te simți acasă.
Decoratiunile interioare sunt o metodă ușoară, rapidă și convenabilă de a oferi o notă distinctivă încăperilor.

Lasă un răspuns